Întrunirea membrilor SCMD filiala Alba Iulia pentru data de 25.11.2010 de la ora 1700 va avea loc în "Aula Facultăţii 1 Decembrie"
PENSIILE SPECIALE. SPICUIRI DIN PRESA.
CSM: Nu există conflict de interese în cazul judecătoarei din Cluj
Comisia de disciplină din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a constatat că judecătoarea Claudia Idriceanu de la Curtea de Apel Cluj nu s-a aflat în conflict de interese în dosarul în care a suspendat recalcularea pensiilor militare.
Judecătoarea Idriceanu a participat la soluţionarea dosarului 1371/33/2010, cauza în care s-a pus în discuţie suspendarea unei hotărâri a Guvernului României, prin care se stabilea modalitatea de recalculare a pensiilor militare de stat şi a pensiilor de stat ale poliţiştilor, în condiţiile în care soţul acesteia obţinea venituri dintr-o pensie militară.
“Hotărârea pronunţată în cauza produce efecte doar cu privire la părţile din dosar. Doar în situaţia unei hotărâri judecătoreşti de anulare a unui act administrativ normativ, efectele se produc pentru toţi la care acesta se referă. În speţă, reclamanţii au acţionat în nume propriu, iar soţul doamnei judecător nu a demarat nicio procedură care ar fi vizat suspendarea actului normativ. Reiese, aşadar, că doamna judecător nu avea nicio obligaţie de a se abţine de la soluţionarea cauzei deoarece, pe de o parte, soţul ei nu era parte în dosar, iar pe de altă parte întrucât efectele hotărârii judecătoreşti nu se răsfrângeau asupra poziţiei juridice a acestuia”, se arătă în răspunsul CSM
Serviciul de Ispectie juridiciara din cadrul CSM s-a autosesizat în cazul magistratului clujean în 4 octombrie 2010, după apariţia unui articol de presă în care se făceau aprecieri asupra unei hotărâri judecătoreşti semnată de judecătoarea Idriceanu, prin care s-a dispus suspendarea HG 735/2010, privind recalcularea pensiilor militare de stat şi a poliţiştilor.
SURSA: citynews.ro.
După cum prea bine se ştie şi alte categorii de pensionari cu pensii speciale lupta pentru drepturile lor dobândite nu numai noi militarii, indiferent de structura aparţinătoare. Oare înfăptuim tot ceea ce ar trebui şi cât am avea posibilitatea pentru a obţine măcar ce au reuşit şi;
EXCLUSIV: Prima femeie din ţară care a învins statul român în războiul pensiilor speciale este din Bârlad
Silvia Popa, fostă angajată la Judecătoria Bârlad a reuşit să spargă gheaţa în lupta dusă în instanţă de grefieri cu statul român. Bârlădeanca este prima grefieră pensionară din ţară care a primit o pronunţare favorabilă după ce statul i-a mutilat pensia.
Silvia Popa a dat în judecată Casa Judeţeană de Pensii Vaslui (CJP) imediat după ce s-a trezit cu pensia micşorată. La finele lunii trecute, Tribunalul Vaslui s-a pronunţat în cazul ei, dându-i câştig de cauză. Femeia a rămas cu mai puţin de o treime din venit, după ce pensiile speciale au fost recalculate şi, prin decizia judecătorului, statul se obligă să-i returneze diferenţa de bani ce i se cuveneau.
CJP Vaslui va face recurs"Mi-am făcut bine lecţiile şi am prezentat probe temeinice în această cauză. De asemenea, am avut şi un judecător care îşi merită numele de magistrat. A dat dovadă de verticalitate şi a respectat legea", ne-a spus femeia.
Motivul cu care Silvia Popa a reuşit să convingă instanţa vasluiană să-i dea câştig de cauză se leagă de o decizie a Curţii Constituţionale a României din vară. Atunci, magistraţii de la curtea supremă au decis că Legea 119/2010, cea care prevede recalcularea pensiilor, nu abrogă prevederile precedentului act normativ prin care se calculează pensile speciale.
Reprezentanţii CJP admit înfrângerea şi spun că vor apela la căile de atac permise de lege. "Vom face recurs. În tot judeţul mai sunt 50 de foşti grefieri care ne-au acţionat în judecată", ne-a spus Marius Arcăleanu, preşedintele CJP Vaslui. Primul termen al procesului intentat de grupul de grefieri va avea pe 15 noiembrie, la Iaşi.
Grefieri din toată ţară vor să-i urmeze exemplu
Silvia Popa s-a pensionat în urmă cu doi ani, după ce a activat 27 de ani ca grefier la Bârlad. În luna septembrie, după ce i-a fost reclaculată pensia, venitul său a scăzut de la 3.400 de lei la 1.000 de lei pe lună."Mi-am făcut împrumuturi bancare de 2.000 de lei pe lună în baza pensiei mele. Şi vine Boc (n.r. Emil Boc, prim-ministrul României) şi spune că avem pensie nesimţită. E inadmisibil! Majoritatea celor care au fost grefieri ies bolnavi la pensie din cauza volumului imens de muncă", ne-a spus Silvia Popă.
Bârlădeanca susţine că după ce a câştigat procesul, zeci de colegi din ţară au sunat-o să o întrebe cum a procedat.
IONUŢ BENEA
http://www.adevarul.ro/locale/vaslui/A_invins_statul_roman_in_razboiul_pensiilor_speciale_0_367763559.html