duminică, 17 aprilie 2011

S.C.M.D. ŞI SOCIETATEA CIVILĂ. NOI ABORDĂRI


În atenţia doamnelor şi domnilor preşedinţi ai filialelor S.C.M.D. din teritoriu

În perspectiva acutizării conflictului dintre militarii în rezervă şi în retragere şi actuala Putere şi în perspectiva alegerilor locale, pentru creşterea capacităţii combative a filialelor recomandăm experimentul de la Braşov.

În contextul slăbirii încrederii sindicatelor şi federaţiilor în liderii centralelor sindicale numeroase organizaţii sindicale se orientează spre o cooperare strânsă cu S.C.M.D., de asemenea, numeroase O.N.G.- urî (uniuni, asociaţii, etc., ale militarilor sau civililor).

În acest context, la Braşov, filiala S.C.M.D., împreună cu 9 (nouă) sindicate şi O.N.G.-uri locale, au întemeiat un nou O.N.G., cu personalitate juridică, ceea ce înseamnă ridicarea capacităţii de acţiune de la circa 600 la 10.000 de persoane. Este o formă de reorganizare a societăţii civile, în jurul a ceea ce reprezinte, peste tot în lume, coloana vertebrală a acesteia – militarii în rezervă.

Ar fi de dorit, ca în toate marile centre ale ţării, filialele S.C.M.D. să polarizeze atenţia şi voinţa de acţiune a tuturor reprezentanţilor locali ai societăţii civile.

Pentru amănunte, pentru cunoaşterea experimentului şi a paşilor necesari, doritorii pot lua legătura cu domnul Gl. Mr. (r) Prof. Univ. Petrişor MANDU, preşedintele Filialei Braşov a S.C.M.D..

În forme asemănătoare, filialele S.C.M.D. pot să-şi pună întreaga experienţă organizatorică şi pot cataliza întreaga voinţa de acţiune a tuturor celor nemulţumiţi, în toate centrele de garnizoană.

La nivel central, suntem pe cale de a încheia un protocol de colaborare cu Federaţia Naţională a Muncii.

Honor et Patria! Vae victis!

PREŞEDINTELE S.C.M.D.,

Col. (r) Mircea DOGARU