vineri, 29 aprilie 2011

SPĂGARII ARMATEI ROMÂNE, O RUŞINE PENTRU MILITARII N.A.T.O!!


O ştire apărută în săptămânalul de informaţii diverse <<JURNAL DE ARGEŞ>> nr.879, din perioada 20 -26 aprilie 2011, pagina 7, m-a oripilat pur şi simplu.

Mai mult, conţinutul acesteia, pe cât de halucinant, pe atât de ruşinos.

Şi..., mai mult..., în timp ce membrilor SCMD-cadre militare în rezervă şi în retragere, din ordinul generalului polonicar Oprea, sprijinit de" executanţi zeloşi", le-a fost şi le este interzisă desfăşurarea activităţii în Cercul Militar Piteşti, pentru unii din LOTUL PENALILOR M Ap.N. (implicaţi în scandalul mitei şi deferiţi justiţiei la finele anului trecut), accesul şi desfăşurarea unor activităţi în această instituţie, NU a fost întrerupt.

În fapt, este vorba de pitorescul personaj Aurel Ghiţă (plutonier adjutant)-fost şef de sală (ce funcţie de răspundere!!!???...), cel care făcea oficiul de curier al banilor gestionaţi de generalii Chirita Mihai şi Ion Marian şi coloneii Constantin Rădulescu şi Vasile Belciug.

Surse din interiorul anchetei, au dezvăluit modul de comportament în faţa procurorilor militari, al acestor protagonişti, afaceristo-penali: uimire, panica, disperare, tupeu, negare, cooperare, frică, demnitate.

Fără îndoială, pentru mine personal, aceştia, cei care mai sunt şi cei care... ATENŢIE!..., îi susţin, NU AU GRADE MILITARE, de aceea voi reda în sinteză modul lor de comportament la anchetă, fără a-i nominaliza cu grad militar:

1. Marian Ion -fost şef al Direcţiei Management Resurse Umane din MAp. N, şi-a NEGAT vinovăţia până în ultimul moment; vehemenţa lui în susţinerea nevinovăţiei, a încetat când a fost pus în faţa probelor incriminatorii

2. Mihai Chirita -fost şef al Direcţiei Doctrină şi Instrucţie din MAp. N, speriat de situaţia în care se află (arestat preventiv), s-a repliat rapid şi a devenit brusc... cel mai cooperant dintre anchetaţi.

3. Vasile Belciug şi Dan Costel Craciuneanu -foarte panicaţi la începutul anchetei, au devenit pe parcurs mieluşei, mărturisind procurorilor tot ce ştiau, mai ales că nu ei au fost INIŢIATORII SISTEMULUI ŞPĂGII ci doar s-au integrat în el.

4. Constantin Rădulescu -a lăsat impresia unui om dezorientat dar stăpân pe sine. Dezorientarea venea că nu ştia exact ce informaţii au autorităţile, iar stăpânirea de sine din faptul că în perioadă cel mai intens monitorizată, se află deja în rezervă.

5. Aurel Ghiţă -(subofiţer) -fost şef sală la Cercul Militar Piteşti bazându-se pe convorbirile telefonice pe care ştia că le-a avut cu capii reţelei (în principal cu Marian Ion), a susţinut permanent că a fost doar un executant al unor ordine primite de la cei mari. CE ORDINE EXECUTĂ ACEST INDIVID???!!!...

6. Dragoş Din-(maistru militar) -FINUL lui Ion Marian -un alt pion important în economia şpăgii, arogant şi evaziv la început, a recunoscut ulterior că era intermediarul banilor între cei care cotizau şi NAŞUL sau.

Având în vedere: importanţa Instituţiei Militare, rolul şi statutul ei în apărarea democraţiei constituţionale în România, a valorilor şi simbolurilor naţionale, abuzul în serviciu fără precedent, săvârşit individual şi în grup de cadre militare active, plătite cu solde fabuloase din banii contribuabililor, încălcarea JURĂMÂNTULUI MILITAR, decredibilizarea funcţiilor armatei şi mesajul extrem de negativ transmis organismelor politico-militare NATO, SCMD -FILIALA 1 Piteşti solicită preşedintelui României:

1. Demiterea şefilor Categoriilor de Forţe ale armatei din care fac parte inculpaţii;

2. Demiterea şefului Statului Major General şi a ministrului Apărării Naţionale;

3. Degradarea militară a inculpaţilor până la gradul de soldat şi judecarea lor în stare de arest şi nu în stare de libertate;

4. Extinderea anchetei şi aducerea în faţa instanţelor de judecată, a tuturor celor care sub Drapel, au încălcat legea, jurământul şi-au nesocotit onoarea şi demnitatea Instituţiei Militare.

Această va fi cu siguranţă, o adevărată reformă constructivă şi nu una distructivă a sistemului.

Mesageră a respectării legalităţii şi sancţionării exigente a abuzurilor de orice gen şi la orice nivel politic şi instituţional , SCMD-Filiala 1 Piteşti, se delimitează indiscutabil şi fără echivoc faţă de aceste manifestări retrograde, le condamnă cu fermitate şi cere autorităţilor abilitate să le sancţioneze conform prevederilor LEGII.

HONOR ET PATRIA, VAE VICTIS!
Preşedintele SCMD -Filiala 1 Piteşti,
Col. (r) ec. Victor Popescu