miercuri, 22 decembrie 2010

EUROPARLAMENTARII CORINA CREŢU ŞI VICTOR BOŞTINARU SUSŢIN REVENDICĂRILE REZERVIŞTILOR DIN SRI.

Ce şanse sunt ca Europa să facă dreptate militarilor români

Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere (ACMRR) din SRI a depus o petiţie la Parlamentul European în care cere renunţarea la recalcularea pensiilor militarilor şi la includerea acestora în sistemul de pensii de stat unic, aceste măsuri fiind neconstituţionale. Corina Crețu, vicepreşedinte al Comisiei pentru Dezvoltare a Parlamentului European, a declarat pentru De Ce News că au existat numeroase interpelări în PE împotriva acestor măsurilor anti-sociale. Referitor la situaţia actuală a petiţiei, europarlamentarul social-democrat Victor Boştinaru ne-a declarat că s-a primit avizul şi se aşteaptă să fie introdusă pe lista de dezbateri.

ACMRR din SRI a depus o petiţie la Parlamentul European în care reclamă faptul că textul Proiectului de Lege privind sistemul unitar de pensii publice este, sub numeroase aspecte, esenţial neconstituţional, vădit nelegal, discriminatoriu, întocmit cu încălcarea gravă a normelor obligatorii ale Comunităţii Europene, cu nesocotirea practicii constante a Curţii Europene a Drepturilor Omului. Ei cer renunţarea la recalcularea neconstituţională a pensiilor miltarilor şi la intenţia de includere a acestora în sistemul de pensii unic de stat.

„Este o problemă pe care am urmărit-o cu atenţie şi m-am referit de câteva ori în plenul Parlamentului European şi în interpelările către Comisia Europeană la măsurile anti-sociale, adesea cu încălcarea legilor naţionale şi a normelor europene, ale actualului guvern, care a ignorat cu bună-ştiinţă faptul că recalcularea pensiilor este neconstituţională şi că sistemul de pensii militare nu poate fi inclus în sistemul de pensii de stat unic”, a declarat pentru De Ce News Corina Crețu, vicepreşedinte al Comisiei pentru Dezvoltare a Parlamentului European.

„Petiţia ACMRR din SRI se află încă în discuţia Comisiei, a primit aviz favorabil şi urmează să fie introdusă pe lista de dezbatere şi are şanse de reuşită pentru că aduce în discuţie încălcarea prea multor prevederi legale”, ne-a explicat europarlamentarul Victor Boştinaru, membru social-democrat în Comisia de Petiţii a PE.

Sursa : www.dcnews.ro