marți, 28 decembrie 2010

PREŞEDINTELE L-A NUMIT PE GENERALUL-MAIOR ŞTEFAN DĂNILĂ ŞEF AL STATULUI MAJOR GENERAL

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, decretul privind numirea generalului-maior Ştefan Dănilă în funcţia de şef al Statului Major General, informează Preşedinţia.

Ştefan Dănilă îl va înlocui pe amiralul Gheorghe Marin la conducerea Statului Major General.

Dănilă are 45 de ani, este căsătorit şi are o fiică. El s-a născut la 14 mai 1965 şi a absolvit Liceul Militar "Ştefan cel Mare" din Câmpulung Moldovenesc, după care a urmat cursurile Şcolii Militare de Ofiţeri de Aviaţie "Aurel Vlaicu" şi a devenit pilot militar.

Între 2005 și 2008, a îndeplinit funcţia de şef secţie metodica pregătirii de zbor în Statul Major al Forţelor Aeriene. În aprilie 2008, a fost numit comandant al Bazei 95 Aeriene, iar în septembrie, acelaşi an, comandant al Bazei (Flotilei) 90 Transport Aerian.

A obţinut succesiv calificările de pilot şi instructor de zbor pe avionul de luptă, iar din anul 2009 a început zborul pe avionul de transport C-130 Hercules. La 25 octombrie 2009, a fost avansat la gradul de general de flotilă aeriană. Dănilă a fost din nou înaintat în grad la 29 noiembrie 2010.

De la 1 octombrie 2010, a început activitatea în Statul Major General, îndeplinind funcţia actuală.

Dănilă a primit de-a lungul timpului mai multe decoraţii, cele mai imporante fiind Ordinul "Steaua României" în grad de Cavaler şi Ordinul "Virtutea aeronautică" în grad de Cavaler.

Mandatul amiralului Gheorghe Marin la conducerea SMG a fost prelungit în vara lui 2010 şi se încheie la 1 ianuarie 2011.

Sursa : Cotidianul